tisdag 6 november 2007

Moderater............................

Så var lovet förbi. Snabbare än en ledande moderat hinner leja svart arbetskraft kom och försvann det. Likt den första snön som en dag förgyller tillvaron för att nästa dag regna bort. Hrm, ok! Ska sluta med de sunkiga metaforerna nu men jag ville egentligen bara åskådliggöra ett kort lovs förgänglighet.

Så till dem, Moderaterna var det ju det skulle handla om. Det lustiga är ju att ämnet nästan känns FÖR uttjatat redan. Eller förresten - det kan kanske inte bli nog omskrivet och ommtalat, sådant här. Det må ju vara tt en statssekreterare super med en journalist. Det må ju vara att hon hånglar upp densamme. jag menar det är väl egentligen mest pinsamt för tv4 snubben! Hur trovärdig är han just nu?! Att hon är på fyllan när hon har jour är väl kanske det mest pinsamma, i skenet av hur Reinfeldt med hejdukar har gått på Danielsson.

Sen undrar jag ju lite vad som hände med tsunamibanden som skulle visa hela sanningen om vad han Lars gjorde den dagen. De är hemligstämplade nu efter vad jag kan förstå. Av Moderaterna! En konspirationsteoretiker kan ju gå igång på betydligt mindre. Så jag gör det, går igång alltså. Antingen clearar de Danielsson helt och hans version stämmer eller så har det hänt något som han inte kan tala om med hänsyn till rikets ...bla bla bla. Eller så döljer sig något helt annat på de illustra banden, kanske vem som mördade Palme eller något annat riktigt mumsigt.

Hur som helst kom ju grädden på moset med Schenströms ersättare. Svart arbetskraft minsann. Jo men det ÄR ju många vanliga människor som gjort och gör samma sak. Det roliga med det hela är ju som Peter Jaan Kask skriver i ledaren i PT och NSD att moderaterna blivit ett moraliskt parti. De sätter upp hårda regler för att stävja småbarnsföräldrars fusk. Moraliserar över att folk är för lata för att skaffa jobb. Påstår att det ska löna sig att arbeta. Vill straffa alla som inte gör rätt för sig osv osv osv. Fast det gäller ju såklart inte dem och deras fusk. För hur skulle det se ut. OOPPPS! 10 avv 15 moderata statssekreterare har anlitat svart arbetskraft. Var det för att de var fattiga och tvungna? Öh nä, skulle inte tro det va. Snarare för att de kunde.

Fast det roligaste av allt är kanske att se han Reinfeldt skruva på sig. En så obekväm svensk politiker har man ju inte sett på bra många år. Förtroendet rasar och då kommer majoren himself. Björklund den kanske störste moralisten av alla passade på att bättra på opinionsläget coh försöka ta röster från allianskompisen Reinfeldt. Rätt skönt att se honom hugga så hårt. Rätt kul att han är så lik svinotto att jag för en stund trodde det var en moralisk moderat i stället för en moralisk folkpartist. Om det gick skulle alla moderater nu göra rätt för sig minsann! Jo det var Björklunds budskap, och sedan skulle de SKÄMMAS också! Jajjamensan nu är det skadekontroll som gäller. Nog kanske en och annan ledande moderat kommer att göra fyllnadsbetalningar men skämmas?

Tja så dags för det när man fastnat med handen i pengaburken. Eller tungan i en tv4 reporters mun.

2 kommentarer:

Elinor sa...

hahahahah...Svinolle...ehehh

Anonym sa...

HEHE! Hade ju varit ännu roligar om han hade hetat sven olle! men det blev ju nästan ännu roligare så här!

/Kalle