fredag 8 februari 2008

Konstiga saker

Ibland stöter man på konstiga saker i sin vardag. I går fick den äldre stumpan tokspel i slalombacken. Halvvägs in i kvällens skidskola var vi. Allt hade gått hyperbra. Hon behärskade svängar och stopp med finess, stil och bravur. Säker på skidorna gled hon fint och snabbt mellan den utstakade banan. (Fatta förresten att de här nybörjarkidsen åker portar andra gången!!) Så skulle de öva på att ploga baklänges. Då kom det! SPELET. Gråt och fräs blandat med - jag kan inte etc, etc. Ledaren övertalade henne att ändå prova. Stor eloge till honom för det förresten! De som känner vår tös vet ju att det är lättare att krama vatten ur en sten än att få henne att ändra sig när hon bestämt sig för något. Det gick bra men tro inte att det hjälpte upp humöret inte. Vände skidorna åt rätt håll och åkte käppar. Ramlade vid sista och då var det kört.

" Sämst i världen" var väl uttycket som återkom oftast. Efter ett par rediga högerkrokar i den högst oskyldiga pisten reste vi oss dock ur askan och åkte vidare. Vissa av oss med krokodiltårar rullandes efter kinderna. Hav förströstan det gick bra till slut. Vi skulle åka i (tadadada) TÄVLINGSBACKEN! - Det går inte! Det är för brant! Jag kan inte! Jag kommer bara att ramla!

Det gick snorbra. Allt blev bättre och vi kunde dra oss hemåt med en bra känsla i kroppen. Vi hade åkt fort och snyggt.

Det är inte lätt att vara liten och bli så besviken på sig själv. Fast vuxna har det nog inte alltid så mycket lättare de heller. Appropå saker som är konstiga såg jag att TeliaSonera ska sparka ett bar tusen medarbetare. Orsak: Telia Sonera redovisar en vinst före skatt på 5 769 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6100 miljoner kronor samma period året före. Aktieanalytikerna hade i genomsnitt väntat sig en vinst före skatt på 6 169 miljoner kronor. Japp, ni såg rätt. Eftersom aktieanalytikerna hade gissat att vinsten skulle vara 331 miljoner högre ska man sparka 2 900 personer. Fast omsättningen väntas öka. Högkonjunkturen brinner för fullt. Styrelsen föreslår en utdelning på 4 000 spänn för varje aktie. Slutligen så spås vinsten efter skatt bli högre än föregående år. Så går det när man sätter sig i händerna på folk som är idioter, som sitter och gissar kurser som spågummor, som bara ser pengar och inte människor.

Jo det är ekonomerna jag talar om igen. Jävla idioter

En höger rakt upp i pistmaskinen skulle de ha!

Inga kommentarer: