tisdag 22 januari 2008

Svarta måndagen

Det var visst vad det var igår det. Åtminstone om man ska tro på tidningarna (tveksamt) och ekonomerna (ännu mer tveksamt). I alla fall satt äldre män i fina kostymer, runt om i världen och såg bekymrade ut. Och eftersom de såg bekymrade ut rsade världens börser. Det är egentligen helt och hållet märkligt att det inte händer oftare. Jag menar - här har vi flera tusen ekonomer, utbildade i någon slags pseudovetenskap som sitter som några andra spåkärringar och försöker förutse hur världens aktieinnehavare ska agera. Jojo, det går ju ofta bra det! Det räcler visst med att någon, någonstans blir skitnödig så kan det få effekter som ingen kunde drömma om.

Än mer absurdt blir det ju när de sk värden de sitter och leker med egentligen är rätt så fiktiva. Då tänker jag på optioner och andra sådna märkliga saker som ekonomer har hittat på för att kunna tjäna mer pengar. Det konstigaste av allt är kanske ändå att när de här idioterna sitter där och leker vuxenmonopol, så får det märkbara effekter på all sorts ekonomi runt om i världen. Detta trots att fabrikerna snurrar som vanligt, männsikor handlar som vanligt och folk i största allmänhet lever sina liv utan att märka någon skillnad.

Varför ska det behöva vara så att vi är i händerna på ett gäng imbecilla gubbdjävlar som inte vuxit från sällskapsspelsperioden utan sitter där i sina feta kontor och är rika utan att ha behövt göra något vettigt för att vara det?

Jag som tycker att det räcker så väl med klåfingriga politiker. Dessutom måste vi dras med de här idioterna också. Jävla ekonomdjävlar!

2 kommentarer:

Unknown sa...

aja..om man ska få kommentarer ska man skriva om enkla roliga saker, som får folk att le..och förstå en..haha. inte krångliga politiska saker.
men jag försöker väl ändå rå..även om jag bara mest håller med dej.
det är konstigt det där med pengar..det verkar ju som om dom inte finns, ändå styr dom livet för oss...
jävligt mysko. menar...vafan, när dom slutade knyta dollarn till guldet och de andra valutorna till dollarn..eller hur fan det nu funkade...vad blev då pengar värda? samtidigt ungefär så började vissa människor bli sjuuuukt rika på att puffla omkring dom där pengarna som inte finns..och samtidigt med det så började vi inte ha råd med saker som skola, vård, omsorg, anställda...material, människor...jävligt mysko. det verkar finnas nåt slags motsatsförhållande där mellan pengar och människor....och helt plötsligt är allting "schematekniskt omöjligt" och vi styrs av sociopater...fast..ja, det har vi kanske alltid gjort...

Anonym sa...

HAha! Visst är det konstigt att när man övergav guldmyntfoten så fanns det plötsligt mycket mer pengar att leka med. Samtidigt så försvinner de och finns som du säger inte så att det räcker till viktiga saker.

Appropå det där med kommentarer och lättsamma ämnen - tja, vi får väl se....