torsdag 27 mars 2008

Den ironiska generationen

Påsklovet har varit ytterst bra och trivsamt så här långt. Mindre förkylning men inget värre än så. Lite sport i början av lovet, lite kultur i mitten. Får se vad slutet har att erbjuda. Lutar lite åt städning av garaget samt göra klart i köket, blandat med lite mer sport. Hoppas jag i alla fall.


Det kulturella har bestått i ett besök till Umeå. Nej det var inte själva besöket som var kulturellt även om pitstan ibland känns som en kulturens öken i jämförelse. Kolla bara kultursidan i VK och jämför med PT.


Bokrecension i PT, skriven av en dum fan : Jag tyckte att boken kanske inte var så bra eftersom den hade en massa svåra ord som jag inte kan..! SIC! Jo ungefär så stod det att läsa i somras, as E. is my wittness!)


Bokrecension i VK, skriven av Doktor i Littvet: I andra halvan av romanen börjar tyvärr historien alltmer gå på tomgång, och nu blir även jagberättandets brister synliga. I och med att det bara finns ett medvetande, en röst, känns det ganska snart fattigt att uteslutande vara delaktig i Sams perspektiv. ... Mer som en broschyr utgiven av en tjänsteman vid socialstyrelsen än en manlig initiationsroman. Om det nu inte är så att det är det yrket mannen förmodas få efter att ha genomlevt sin kris?


Nog om det! Tillbaka till ämnet: Det var kanske inte så hög/fin - kulturellt, men vi var i alla fall o kollade på Henrik Schyffert på Operan i Umeå. Och nej, han sjöng inte. Däremot hade han introtävling och fick oss att bli lagomt nostalgiska. Jag har inte skrattat så mycket på länge. Karln är väldigt, väldigt träffsäker i sin beskrivning av 70 - och 80 - talets Sverige. Vad formade den ironiska generationen, hur gick vår protest till (Gjorde vi revolt mot något?) och insiktsfulla kommentarer om tv- tablåer blandades med sköna skämt om Starlet och Date. Intressantast och nästan? bäst var kanske hans resonemang om att växa upp, ta ansvar och fundera på att ta saker på allvar.


Fast man kan ju undra om han bara var ironisk när han sa så.


Inga kommentarer: