fredag 6 februari 2009

Triviala och andra saker

Fan det är kallt ute!

Men snö är fint så jag klagar bara lite fast det är för kallt för att vara ute och vintersporta eller gräva med barna.

Såg en lastbil idag. Det stod Bussgods på sidan. Är inte det månntro lite av en oxymoron så säg? Om det vore bussgods skulle väl godset åka med på en buss? Om godset åker i en lastbil borde det då inte heta lastbilsgods?

Någon slags jävla ordning får det väl ändå vara. Eller är det bara jag som tycker detta är konstigt?

Mer kärnkraft. Det säger regeringen att vi ska ha. Hmm, vi behöver förvisso mer energi för hur ska vi annars kunna driva alla lågenergilampor vi låter stå på dygnet runt, året runt? Hur ska vi annars kunna driva våra 1 dator per person i hushållet? Eller hur ska vi annars kunna använda våra stora, fina, platta tv skärmar som vi köpt på avbetalning i köptemplet med stora skyltar på fasaden?

Läser förresten nummer två av böckerna om Thursday Next, av Jasper Fforde. Den är bra men inte lika bra som den första. Jag längtar efter en bok som är lika bra som Lehanes "the given day" . Må vara att det kanske blir årets bästa men jag vill ha fler sådana läsuppleverlser.

I något slags eventuellt oförstånd trodde jag faktiskt ändå för ett ögonblick att vi skulle sluta med sådana där energikällor som ju kan vara lite skadliga för oss människor eller för vår planet.  Förnyelsebara energikällor hette det visst. I Pitstan med omnejd är ju vindkraften stor. Två gigantiska vindkraftsparker planeras och båda ska visst bli störst i norra Europa eller nåt. Läste att Sverige, så högteknologiska och miljömedvetna (?) vi nu är, knappt kvalar in på en europeisk top 10 lista över flest vindkraftverk. Det kanske kunda vara något att satsa på lite mer. Det blåser då åtminstone som fan hela tiden i Luleå och staden är ju redan ful som stryk. Alltså föreslår jag en übergigantisk vindkraftspark från bergnäsbron till SSAB. Det stället ser ju för övrigt redan ut som fucking Mordor så allt torde ju egentligen kunna ses som en förbättring.

Intressant förresten att Centern har gjort dagens (Årets? Årtiondets ,Seklets???) skönaste pudel. Jojojojo, alla har rätt att ändra åsikt och man kan fundera nytt i ljuset av nya rön osv. MEN, det ändrar inte det faktum att många ledande centerpartister var ledande figurer i linje 3, alltså NEJ  till kärnkraft på tiden det begav sig. dessutom kvarstår ju några rätt så betydande klurigheter kring det här med kärnkraft. 

* Ingen i Sverige vet ännu efter 40 - 50 års kärnkraftsdebatt vad vi ska göra av skiten. Inga bergrum finns preppade, ingen kommun vill vara frivillig, ingen slutgiltig förvaringslösning i sikte.  
* Såvitt jag som lekman kan förstå är ju kärnavfall fortfarande rätt farligt. Halveringstid på jättemånga tusen år, och då är faran bara halverad. Man kan fortfarande dö väldigt många olika sorters hemska dödar efter att radioaktiviteten är halverad och halverad igen, och igen, och igen och - ja ni vet.
* Det som kärnkraftskramarna säger inte kan hända eller att risken är så minimalatt det är försumbart att det kan hända HAR faktiskt hänt två gånger redan. Som vi vet. Hur många gånger olyckor eller mindre smältor har skett på riktigt i diverse diktaturer är ju av förklarliga skäl okänt. Om det har hänt två gånger plus någon för mörkertalets skull är det ju statistiskt sett tom rätt troligt att det kommer att hända igen, om man tänker på det totala antalet kärnkraftverk i världen. 

Som någon slags jämförelse kan väl någon kolla hur många flygolyckor som skett i förhållande till antalet avgångar samt hur många dösfall eller svåra skador i jämförelse med kärnakraften. ( Nä jag tänker inte göra det för jag hatar matte!)




Tage D, vårt kanske största komiska geni. Bättre än så här kan det inte sägas.

Så nu slutar jag

Inga kommentarer: