onsdag 13 augusti 2008

Om sommaren Del 2



Oj det dröjde visst lite, och jag har till och med hunnit göra min första arbetsdag men här kommer det i alla fall: Stockholm var såklart alldeles, alldeles underbart. Min kärlek till staden bekräftades än en gång, precis som alltid är fallet varje gång jag är där. Stockholm är en fantastisk stad men vårt äventyr skulle ju få en fortsättning.


Alltså styrdes familjebilen resolut och utan tvekan söderut längs E4:an. Kålmården nästa! Vi hade bokat en campingstuga för två nätter samt inträde till parken två dagar. Vi kom tidigt på morgonen åkte vi. Efter biljetthämtning drog vi direkt till parken. Parkering gigatus! Jäääättelång kö. Tips: skaffa biljetter i förväg så slipper ni den jääättelånga kön och går i den jättekorta bredvid. Det gjorde vi, fast först efter det obligatoriska toastoppet för Ella.


Vår yngsta förmåga är väldigt duktig på många saker. En av dem är att hon kan gå på toa precis var som helst. Sunkigt eller fint spelar ingen roll och under vår sommarresa har hon verkligen bajsat i allt från koja till slott. Jo faktiskt! Bokstavligen. Vi har varit på toa på ALLA ställen vi har besökt i sommar, liksom ett okänt antal mackar längs vägen. Tydligen är det så att det är ett överskattat nöje att gå på toa hemma. I alla fall har hon alltså gjort bom bom på alla museer, slottet samt förstås kålmården, innan vi ens hunnit in.


Utvikning om en skitsak kanske men ni som har barn kan kanske förstå hur centralt detta problem kan bli för en småbarnsfamilj på resande fot. " Pappa, jag måste bajsa" är ju liksom precis vad man längtar efter när man just ska gå in, håller på att sätta sig till bords, precis har hunnit ut på motorvägen osv.



Delfinerna var bäst! Tillsammans med safariparken och Tigrarna och linbanan och kamelridningen... Det finns så mycket att välja på som var så himla bra men inget slår egentligen delfinerna. Minen på nämnda minsting under delfinshowen var helt obetalbar liksom obeskrivbar. Barnen var helt förtrollade och det var i ärlighetens namn jag också. Grym park, fina djur, allting funkade och allting var väldigt välskött. Fast E uppskattade nog inte linbanan riktigt som vi andra. Lite handkramp efter första åket kanske? Fast det blev bättre och vädret var perfekt för att gå i park två dagar.

Jag vill helt klart dit igen men då ska vi ha en annan sorts stuga. Vi bokade lite sent så vi fick bara tag på enklaste stugvarianten. Kallvattenkran var den enda lyxen och stugan bestod av ett enda avlångt rum. Ingen toalett och förstås än mindre någon dusch. Vår andra förmåga besitter inte riktigt sin lillasysters obekymmersamma inställning till offentliga toaletter så det där med nummer två var ett problem. I båda servicehusen var alla toer på rad i bås så det gick följaktligen bra att höra hur det gick för de andra gästerna där de satt i sina bås. I stora servicehuset spelades låg musik i högtalare så det var kanske marginellt bättre men tja, nästa gång vi bor på camping ska vi fan ha egen mugg i stugan annars kan det lika gärna kvitta.


Fårrden avgick sedan mot norr efter två nätter med trötta, nöjda men i vissa fall något nödiga familjemedlemmar. Sommarens fjärde högakustenbropassage ägde rum den kvällen och vi fegade ur och stannade till i Klockestrand hos svågerns svärföräldrar (!) för middag och övernattning. Vackert som en dag var det men sen fick det vara nog. Hem till pitstan och gäster från när och fjärran. Del 1 av sommaren var avklarad nu hade vi så en vecka för omladdning, tvätt och biltankning innan högakustpassage 5 och 6 skulle äga rum.



Mer om det sedan. Och om bibliotek. Och om jobb. Och jädrar i gruset vad jag har att ta igen. Si ya soon rajt hir in sajberspäjs

Inga kommentarer: