tisdag 4 november 2008

Idioterna slår till igen

Jajamensan! I tider av finanskaos där alla åsikter och fördomar om ekonomer som jag någonsin uttryckt händer det. I början av en ny lågkonjunktur med varsel och uppsägningar kommer det nya utspelet. Borg och Svin - Otto har mage att göra ett nytt utspel om A- kassan.

I dagens DN Debatt skriver de om "utanförskapet" (Vilket jävla skitbegrepp förresten.) och om hur de "reformerat" a kassan och andra trygghetsförsäkringar. Hur de sänkt skatten på arbete och så påstår de att detta har lett till att fler människor fått jobb. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=847436

Tyvärr för dem är det ju inte ens sant. Flera undersökningar har ju faktiskt visat att den minskande arbetslösheten har berott på dels en högkonjunktur och dels på den förra regeringens omställningsarbete med arbetsmarknadsutbildningar osv.

Vad är det då som gjort mig förbannad just nu då, eftersom ju detta näppeligen är något nytt? Jo nu ska de så stort HÖJA A- kassan! Va! Jo men det borde ju vara bra!?!?? Jo det är det väl också fast samtidigt uttrycker de sitt bekymmer över att så många gått ur nämnda kassa för att det blev för dyrt. MEN FÖR HELVETE!

Vem gjorde det dyrt att vara med då? Jo just svin otto himself. Vem tog bort avdragsrätt för fackföreningsavgift? Jo just borgäcklet! Att de bara har jävla mage att snacka. I Artikeln försöker de febrilt att verka fackföreningsvänliga och vill alls icke dela på kassa och fack. Nä men så bra då.

Vem som helst begriper ju att nu när konjunkturen kanske vänder (För vem har egentligen sagt det andra än några ekonomer? Och hur ofta brukar de ha rätt om någonting?) Kommer alla kostnader att läggas över på kommunernas socialtjänster. Början till det såg vi redan när a kassan blev dyrare. Hur ska det inte bli nu när folk förlorar sina jobb, inte har någon kassa och det inte finns varken vuxenutbildningar kvar eller några arbetsmarknadspolitiska utbildningar?

Välkommen till svinottos och borgäcklets nya fattigsverige!

Fast har vi tur kanske vi får ett bamseplåster av farbror fredrik med de empatiska ögonen!

4 kommentarer:

Unknown sa...

ja du, man vet inte om man ska skratta eller gråta, eller börja tanka bensin i glasflaskor....
jag hajjar inte att dom bara kan...det borde ju inte ens kunna fungera som sanning i politikens värld liksom....men visst är det dumt att så många har gått ur a-kassan....suck.

men men, jag lyssnar på euskefeurat och tänker på pite, kan väl inte säga att jag saknar det, men samtidigt är det ju ett av alla mina hem som jag inte är i just nu.... har ni snö och grejer?

Anonym sa...

Nä ingen snö men det är kallt och lite ruskigt sådär. En del mörkt är det också när det itne är vitt på marken. Annars är det rätt skönt på ett sätt att hösten är över.

Appropå sanning så visst är det precis så att man förundras över deras hantering av närhistorien. Jag blir så arg så att..

Anonym sa...

Man blir ju helt apatisk och helt vansinnig om vartannat av vad de gör och säger...vem röstar på dem egentligen? Det undrar jag.

Anonym sa...

-Idioter! är de som röstar på dem. Vad kommer härnäst? Lägga ner alla bibliotek kanske? Det skulle nog passa majoren kan man tänka...
-Nej, visst ja, det var ju bara vissa utvalda som skulle få lära sig att läsa...för så blir ju Sverige mer MODERNT! Brrr, det börjar bli kallt i Svedala...