onsdag 11 juni 2008

Zlatan vår som är på planen

Helgad vare din vrist, såsom i Inter så och i landslaget. 

Vilket jävla klassmål han gör! Henke var dessutom lysande. Chippen gjorde sin bästa match på länge och Micke Nilsson gjorde inte ett enda fel. 2 - 0 och det smakar så oerhört gott. 

Samtidigt som många svenska spelare gjorde en mycket bra match ska det väl på en gång sägas att Grekerna gjorde ett mycket blekt intryck. Ingen verkade intresserad av att lira boll och det var ju rätt pinsamt när den vita trebackslinjen stod och bollade gris i flera minuter, utan en tanke på att anfalla. Detta var troligen EM:s näst tråkigaste match. Det är svårt att säga säkert eftersom jag själv blir så inne i spänningen och dramatiken men jag antar att endast Rumäninen - Frankrike kan ha varit sämre. I den kampen var det ingen som bjöd upp medan det i går åtminstone fanns ett lag som försökte spela boll.

D. Andersson då? - Jo han gjorde nog sin bästa landskamp någonsin i går. Gillar jag honom ändå? - Nä! I början gick han ju med i några anfall, slog några djupledsbollar och såg ut som en riktig fotbollsspelare. Mot slutet tyckte jag dock att han återföll i gamla bakåtpassynder som sånär höll på att kosta oss ett mål i baken. Samma sak med den andra uttagningen jag var kritisk mot: Alex. Gick bort sig några gånger i början samt drog iväg en klassisk indianare som även den höll på att ge Grekerna mål.

Slutsatsen blir ju ändå att taktiken trots allt höll. D.A gjorde inte bort sig nog mycket för att bli petad, tyvärr! Alex är matchotränad och håller inte för spel på denna nivå just nu. Zlatan är i form och har brutit måltorkn. Ljungberg och Henke levererar. Med andra ord ser det rätt bra ut trots chippens skada. 

Problem finns det ju trots segern. Hur tänkte larsroland när de tog ut Linderoth i truppen? Varför är han med om han inte kan spela match nu? (Jag gillar ju L. men seriöst så har vi flera duktiga mittfältare som är i form och friska som inte är med i truppen..) Borde de inte spela Stoor i stället för Alex, vars kropp uppenbarligen inte håller. Borde inte Kim Källström, ordinarie i Lyon (ett av europas bästa lag), gå före D. Andersson hyfsad defensiv mittfältare i det allsvenska mittenlaget Malmö FF?

Nästa match är det ju inte ett hyperdefensivt Grekland vi möter. Hoiijja! Spanien såg väldigt vassa ut. Deras onetouchfotboll är grym. Ryssland såg kassa ut bakåt men har en dugligt farlig offensiv som grekerna aldrig var i närheten av i går.

I dag njuter vi av segern. I morron börjar vi ladda för nästa kamp!

Min bön till Zlatan (ingen kickar ju fotboll som han!)

Vår Zlatan, du som är på gräset.
Låt ditt namn bli hyllat.
Låt dina mål komma.
Låt dina finter  ske, på jorden så som i luften.
Ge oss idag de mål vi behöver.
Och förlåt oss våra tvivel, liksom vi
har förlåtit dig för att du inte spelade förut.
Och utsätt oss inte för prövning,
utan rädda oss från Spanien, Ryssland och alla andra.
[Ditt är Em, din är skyttekungstiteln och äran, i sommar.
jAjamen.]

1 kommentar:

Elinor sa...

Tänk att man skulle hitta religion i din blogg!!?? Oväntat - men ändå inte...