tisdag 25 september 2007

Fan fan fan fan fan fan

Så fördjävla onödigt! Derbyt alltså - jo nu blir det lite fotboll minsann! Oavgjort känns nästan som förlust och fast gnagets läge egentligen är oförändrat så gör det så ont att dels inte få spöa aporna och nästan lika ont gör det att inte sitta i tabelltoppen. Som det ser ut kommer väl de där finnarna (ok långsökt men de har samma färger) från landets baksida att bli tabelletta efter kvällens miniderby där nere i regnhålan.

Suck, eller tänk den hemska tanken att KALMAR skulle råka vinna! Vilket jävla enormt nederlag för svensk fotboll. Huga - hemska tanke!

Har nyss läst William Gibsons senaste bok Spook Country. Den var bra fast lite krånglig att komma in i. Kanske för att jag läste den på engelska och att han använder en del rätt svåra ord samt i vanlig ordning hittar på en del egna ( Tror och hoppas jag i alla fall annnars får sig mitt engelskasjälvförtroende sig en liten törn) ord. Hur som helst blev den mer och mer spännande. Hans böcker har ju en tendens att kunna vara lite trögstartade men ta sig efter ett tag. Det gjorde den här också men den blev tyvärr aldrig lika läsvärd och bra som hans förra (Pattern recognition) som ju är en oerhört välskriven och spännande roman. Gibson har lämnat den riktiga hardcore cyberpunken bakom sig och har med de senaste böckerna snarare landat i någon slags modern techthrillergenre. Komplicerat? Tja jag vet inte riktigt säkert själv vad det betyder utom att jag gillar.

Nu har börjat med den första boken i serie av Conn Iggulden, (som skrivit en romansvit om Julius Ceasar) som handlar om Djinghis Khan. Serien heter Conqueror och första boken heter Wolf of the plains. Har läst drygt hundra sidor och den är jävligt bra så långt. Till saken hör ju att jag älskar den här typen av historiska romaner. Jo jag tyckte om Guillos Arnserie också och det skäms jag inte för att erkänna! Tja vi får väl se hur det artar sig men jag är hela tiden sugen på att fortsäta läsa så det är ju ett bra tecken antar jag.

Var förresten på en väldigt intressant debatt på kulturens hus i luleå igår. Den handlade om sammanslagningen av Kuriren och NSD och var anordnad av kalix fhs journalistutb. En intressant panel med respektive chefer och några arga kritiker. Som vanligt sitter de där, räknenissarna och makthavarna och förklarar den ekonomiska nödvändigheten och ...bla bla bla. Några riktiga svar kunde de förstås inte ge utom att de ska bevara två starka papperstidningar. Å ena sidan kunde de sia om framtiden när de skulle rättfärdiga sammangåendet men å andra sidan kunde de inte sia om framtiden när folk uttryckte en stor oro för vad som kan hända i förlängningen, dvs att två tidningar kanske blir en när ekonomin säger att det är dags. Svagt och som vanligt när makthavare ställs mot väggen en aning fegt. Nåja man kanske får nöja sig med att de faktiskt kom dit och i ärlighetens namn nog försökte svara så gott de kunde på det mesta. (Utom kärnfrågorna förstås). Det var extra kul att gå dit för jag hade elever med mig eftersom vi passande nog håller på med ett avsnitt om mediekritik just och precis har pratat om ägarkoncentration som vi här vi se i direkt aktion. Ibland har man tur som en tokig!

Jaja ska ta en kopp kaffe och tänka hemska tankar om kalmar.

1 kommentar:

Elinor sa...

Jag märker att den är svår att ta sig in i (Gibsons nya)men jag får hålla ut alltså. Apropå AIK, så känner jag ingen sorg precis men jag är ju inte troende heller...Tänk på: "Det är ju bara ett spel" hihi