torsdag 19 mars 2009

Påvetalibanen

Läs och begrunda

Benedictus hävdade under sin flygresa från Rom mot Kameruns huvudstad Yaoundé att kondomutdelning inte bara är verkningslös mot aids utan rentav "förvärrar problemet". Lösningen, tillade han, ligger i "ett andligt och mänskligt uppvaknande" och "vänskap med dem som lider". (från DN igår)

Jajamen! Detta är påven Benedictus åsikter om en trivial sak som HIV/AIDS. På väg till HIVfästet nummer ett i världen säger han detta. På väg till en region där hela generationer drabbats av sjukdomen och där ingen eller ltien medicinsk hjälp finns att få. På väg till en av de fattigaste och mest krigshärjade regionerna i världen. På väg till en region där skrock och okunskap i alltför hög utsträckning har fått utrymme när man försökt att utbilda folk om smittan.

Det svinet är på väg till en veritabel krigszon där viruset håller på att besegra befolkningen. 

Och så har han mage att säga sådana tarvliga tramsigheter. Sådana satans lögner. Sådana förbannande religiösa mumbojumboidiotier som att säga att det som hjälper är ett andligt uppvaknande och vänskap med de som lider. Jag blir nästan gråtfärdig samtidigt som jag uppfylls av något som näst intill kan liknas med en helig vrede. Jag blir så fruktansvärt arg. 

Egentligen är det kanske inte så konstigt. Man borde ju faktiskt jämställa den katolska kyrkan med annat löst patrask som sverigedemokrater, talibaner, fundamentalister av alla de slag och sektmedlemmar av alla färger och nationaliteter. För inte är det ju någon skillnad egentligen. En mörkerman (Läs sektreligiös) i min vardag sa häromdagen till exempel att om en kvinna har legat med fem män är det ju som att man ligger med alla dem om man ligger med henne. (hmm, luktar det inte lite homoerotiska drömmar där?!!?? så homofob han troligen är...)

Som en vän sa en gång: Det finns så många smutsiga människor!

Just nu är påvefan en av de smutsigare.

Inga kommentarer: